Netwerkevenementen

Een belangrijke manier om te netwerken is het afgaan van netwerkevenementen. Dit zijn bijeenkomsten waarbij mensen uit een bepaalde branche samenkomen met allemaal hetzelfde doel. Iedereen wil netwerken en mensen ontmoeten die belangrijk zijn voor hun carrière. Ondernemersnetwerken organiseren vaak netwerkbijeenkomsten waarbij iedereen die in dezelfde branche werkt, wordt uitgenodigd om het netwerkevent te bezoeken.

Wat kun je verwachten op een netwerkbijeenkomst?

Elk ondernemersnetwerk vult de bijeenkomst vaak in. Zo’n netwerkbijeenkomst is bedoeld om jou te ondersteunen in je groei als ondernemer en dit staat dan ook centraal. Een netwerkbijeenkomst is vaak goed geregeld. Een voorbeeld van zo’n bijeenkomst is dat het start met een voorstelronde waarin je jezelf kunt presenteren op een manier die jij graag wilt. Denk van tevoren goed na over de manier waarop jij jezelf wilt presenteren en hoe je over wilt komen.

Wat kun je verwachten op een netwerkborrel?

Een networkborrel is letterlijk wat het is; een borrel met mensen die interessant zijn voor jou. Dit kan zijn een vrijdagmiddagborrel met collega’s maar dit kan ook een open dag zijn voor professionals uit je vakgebied. Een netwerkborrel is dus borrel waarop je door middle van een hapje en drankje kunt netwerken met collega’s. Lees hier 10 tips om te netwerken.

Wat kun je verwachten op een Open Coffee?

Een ‘Open Coffee’ is eigenlijk ook een netwerkborrel maar dan wat meer laagdrempelig. Op een Open Coffee kunnen mensen die werken in dezelfde branche in een informele sfeer een gesprek aangaan met iemand die ze nog niet kennen. Het verschil met een netwerkbijeenkomst is dat de Open Coffee vrijblijvend is en toegankelijk. Je kunt zomaar binnen lopen om een praatje te maken.